“Fethiye’de Daha Ucuz Olmalı”
Barutçu, fiyatların hem Fethiye’de hem de İstanbul gibi büyükşehirlerde aynı olduğunu vurgulayarak, “Marulun tanesi burada da İstanbul’da da 30 TL. Domatesin kilosu 50 TL. Büyükşehirlerde taşımadan kaynaklanan masraflar var ama Fethiye’de bu fiyatların daha ucuz olması lazım. Ancak maalesef biz de pahalıya tüketiyoruz” dedi.
“Üretici de Haklı, Çözüm Gerekli”
Artan üretim maliyetlerine de dikkat çeken Barutçu, üreticilerin yem, saman ve bakım masraflarını karşılamakta zorlandığını belirtti. “Üreticiyi de anlıyorum, onların masrafları çok. Ancak bu duruma devletimizin bir çözüm bulması gerekiyor. Özellikle politikacılarımızın bu konuyla ilgilenmesi şart” diye konuştu.