Aykan Kocatepe, ‘Taze Balık Yiyin, Sağlığınızı Koruyun’

Fethiye Balık Pazarı esnaflarından Aykan Kocatepe, yaz günlerine yaklaşılan bu dönemde küçük balıkların daha fazla tercih edilmeye başlandığını söyledi. Balık çeşitliliğinin arttığını belirten Kocatepe, “Mesela turnalar var. Akya fulyalar var. Şöyle karışık balıklar var; mırmırlar olsun, karagöz olsun. Deniz bayağı karışık. Barbunlar var ve iri levrekler de şu an başladı. Yasak girince iri balığa döndü. Fangri’miz var, böyle lahozlar var” ifadelerini kullandı.
Balık tüketimindeki duruma da değinen Kocatepe, “Önceki senelere göre bu sene balık tüketiminde bu aralar biraz daha düşük. Ya kimisi fiyatlardan diyor, ama genel olarak bir sıkıntı var. Tabii düzelecek. Balık biraz daha çoğaldıkça fiyatlar da aşağı düşer” dedi.
Bugün için menü önerisinde de bulunan Aykan Kocatepe, “Bugünün menüsü olarak tavsiye edeceğimiz balık, tava balığı ispina olur. Şu anda çok güzel olur. Vallahi, tavada unlayıp kızartacaksınız. Çok basit. İsterseniz lahoz da var. O da çok güzel olur. Fileto yapılır, tavası olur, buğulaması olur, ızgarası olur. Şöyle; domates, soğan, biber, sarımsak… Güzelce tepsiye diziyorsun, biraz da su ekliyorsun. Mükemmel oluyor. Üzerine de limon sıkıyorsun o an, enfes oluyor” diyerek balık severlere lezzetli bir tarif de sundu.
Son olarak vatandaşlara çağrıda bulunan Kocatepe, “Vallahi balığa bekleriz. En sağlıklısı yine balık var. Ne yaparsan yap ama taze balık ye diyoruz. Balık pazarımız burada, bekleriz” ifadelerini kullandı.